Araç Söndürme Sistemlerinizin Aracınıza Sağladığı Faydalar
Araç söndürme sistemleri ticari faaliyet yürüten her türden araç için yangın güvenliği sağlayan, oldukça faydalı sistemlerdir. Aracın kendi değerinin yanı sıra taşıdığı yükün de maddi ve manevi değeri düşünüldüğünde söndürme sistemi bulunmayan araçların nasıl büyük bir tehlike altında olduğu anlaşılacaktır. Güvenlikten taviz verilemeyeceği gerçeğinden hareketle; herhangi bir aracın motor bölmesinde çıkan bir yangının, aracın geri kalanında da yıkıcı bir hasar bırakacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Bu nedenle araç söndürme sistemlerinden kendi aracınıza en uygun modeli monte ettirmeniz ve kullanımı konusunda pratik bilgiye sahip olmanızı değerine paha biçilemez.
Kapalı motor bölmesinde sıvılardan, elektrikten ve aşırı ısıdan kaynaklanan yangınlar aniden büyüyebilir. Önemli bir yangın riski oluşturacağı için dikkatli olunmalıdır. Bir kazada aracın hidrolik kısmı veya gaz ile çalışıyor olması da diğer risk etmenleri arasındadır. Mal kaybının yanı sıra can kaybı da karşılaşılabilecek tehlikeler arasında olduğu için araç söndürme sistemlerinin önemi artmaktadır. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için söndürme sistemine sahip olmanız önemlidir.
Araç yangın söndürme sistemleri operatörlerin kullandığı ağır makineli araçlar, hafriyat araçları ve diğer araçlar için gereklidir. Otomatik bir yangın söndürme aktivasyonu sağlamak bu tür sistemlerin daha etkin kullanılması için hayati derecede kritiktir. Bu sistemler hem yangını söndürmekte hem de soğutma sağlamaktadır. Yangında tutuşan yakıt bileşenin üzerini örten ve oksijenin uzaklaştırılmasını sağlayan araç söndürme sistemleri hızlı algılama yetenekleri sayesinde aracın yangın güvenliğini sağlamaktadır.
Araç Söndürme Sisteminin Kullanıldığı Sektörler
Otomatik araç yangın söndürme sistemleri sayesinde herhangi bir araçta çıkan yangın hızlı bir şekilde tespit edilerek söndürülebilmekte ve bu sayede hasarlar ve diğer kayıpların önüne geçilebilmektedir. Kayıpların sınırlı seviyede olması için gerekli önlemi almak hem bu tür ticari araçların sahibi olan şirketlerin hem de kullanıcı operatörlerin sorumluluğu altındadır. Ülkemizde bu konuda deneyimli birçok yangın firması bulunmaktadır. Çalışmaları ile ön plana çıkan ve uygun ödeme koşulları ile müşteri memnuniyeti üzerine odaklanan firmalar ile çalışarak araçlarınızı güven içinde kullanabilirsiniz. Ayrıca sigorta işlemlerinde de gerekli önlemleri almadığınız zaman olumsuz rapor yayınlanabilmektedir.
Bir araç yangın söndürme sisteminde kullanılan madde tipik olarak yanıcı sıvının yüzey gerilimini azaltmaktadır. Yangını soğutmak için ise yüzey aktif bileşenlerle birlikte organik ve inorganik tuzlar kullanan, yapıca ıslak olan kimyasal bir çalışma yürütülmektedir. Sistem aktive odluktan sonra kısa süre içinde yanıcı sıvının yüzeyini kaplayarak etkinliğini söndürmektedir.
Genel olarak araç yangın söndürme sistemlerinin kullanıldığı sektörlere değinecek olursak;
- Kargo taşımacılığı
- Güç üreten araçlar
- Tarım ürünleri ticareti yapan araçlar
- İnşaat sektörü
- Ormancılık sektörü
- Madencilik
- Atık yönetimi firmaları
Bu sektörler tehlikeli madde taşıyan araçlarla birlikte risk altındadır ve aşırı ısınmadan, motor arızalarından, fren balatalarından veya kazalardan ötürü yangın rizikosunun yüksek olduğu çalışmaya tabidirler.
Araç Söndürme Sistemi Seçmenin Önemi
Araç söndürme sistemlerinde en tehlikeli unsurlardan biri olan elektrik panosuna karşı önlem alınmaktadır. Söndürme sistemini seçmenin önemi burada ortaya çıkmaktadır. Sadece uygun sistemin seçilmesi değil aynı zamanda doğru ve profesyonel montaj da işin ehli firmalar tarafından yapılmalıdır. Doğrudan elektrik panosunun içine hızlı ve kolay kurulum yapan firmalar, tehlikenin birini devre dışı bırakmaktadır.
Otomatik olarak kurulan bu sistem algılama bakımından oldukça başarılıdır. Tespit edilen yangına müdahalede de hızlı davranmaktadır. Araç motorlarını her türlü yangından korumak üzere tasarlanmıştır. Değerli yük taşıyan araçlarda ise hem yükün hem de insan sağlığının korunması amaçlanmaktadır. Araç söndürme sistemine sahip olduğunuzda sigorta priminizin de daha düşük olacağını göz ardı etmeyiniz.
-
Yangın Hidrantı Nereye Koyulur?
-
Ticari Mutfaklarda Yangın Söndürme Sistemleri
-
Yangın Hidrantı Kaç Bar Olmalı?
-
İtfaiye Raporu Nedir?
-
Yangın Söndürme Cihazları Kontrol Ve Bakım Talimatı
-
Yangın Durumunda Yapılması Gerekenlerin Doğru Sıralaması Nasıl Olmalıdır?
-
Doğru Yangın Söndürme Cihazı Nasıl Seçilir?
-
Novec 1230 Yangın Söndürme Sistemleri ile İşletmenizi Koruyun
-
Ofisler ve Fabrikalar İçin Yangın Alarm Sistemleri
-
Araç Söndürme Sistemlerinizin Aracınıza Sağladığı Faydalar
-
Otomatik Yangın Söndürme Sistemi Nedir?
-
Yangın Söndürme Cihazı Nasıl Çalışır?
-
Yangın Tüpü Dolumu Konusunda Dikkat Edilecek Hususlar
-
Sprinkler Sistemler Hakkında Yanlış Bilinen Bilgiler
-
Veri Merkezleri ile BT Odalarını Yangından Koruma Yöntemleri
-
Davlumbaz Söndürme Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?
-
Sağlık Tesisleri İçin Yangın Güvenliği Tedbirleri
-
Binanızda Yangın Güvenliğini İhmal Etmenin Riskleri Nelerdir?
-
AVM’lerde Yangından Etkili Şekilde Korunma Yolları
-
Otomatik Söndürme Sistemleri İle Sanayi Makinelerinin Korunması
-
Yangının Elektrik Tesisatı Üzerinden Yayılması Nasıl Önlenir?
-
FE25 Gazlı Söndürme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
-
Yangın Söndürme Cihazları Özellikleri ve Kullanılması
-
Yangında Kullanılan Söndürme Maddeleri
-
Yangın Eğitimi ve Tatbikatların Önemi
-
Yangın Güvenliği Kuralları Uygulanması ve Denetim
-
Gazlı Yangın Söndürme Teknikleri
-
Karbondioksit Gazı Hangi Yangınlarda Kullanılır?
-
Yangın Tüpü Bulunmayan Araç Muayeneden Geçer mi?
-
HFC 227 Yangın Söndürme Sistemleri
-
Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemleri Nedir?
-
Yangın Solunum Cihazı
-
Yangın Söndürme Kıyafeti
-
FM 200 Gazlı Söndürme Sistemleri Ne Kadar Güvenli?
-
FM 200 Gazlı Söndürme Sistemlerini Nerede Kullanabilirim?
-
Köpüklü Söndürme Sistemleri Kullanım Alanları
-
Mutfak Davlumbaz Sistemleri Nasıl Çalışır?
-
Yangın Anında Yapılması Gereken Şeyler
-
Yangın Tesisatı Nedir?
-
Sprinkler Sistemlerinde Test Ve Kabul İşlemleri
-
Yangın Tesisat Boruları Nasıl Olmalı?
-
Sprinkler Söndürme Sistemi Yönetmelik