Otomatik Yangın Söndürme Sistemi Nedir?
Otomatik yangın söndürme sistemleri, insan müdahalesine ihtiyaç duymadan bir yangını algılayıp söndürebilen veya kontrol altına alabilen bir sistemdir. En basit haliyle, bu sistemlerin bir algılama, çalıştırma ve dağıtım aracı vardır.
Tam otomatik yangın söndürme sistemleri, bir yangını keşfetmek ve müdahale etmek için bir kişiye bağımlı olma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bir yangın meydana geldikten sonraki saniyeler içinde, algılama sistemi yangından yayılan ısıyı algılar, sistemi otomatik olarak çalıştırır ve söndürme maddelerini doğrudan yangının kalbine iletir. Yangından korunma yalnızca insan etkileşimine bırakıldığında, doğasında var olan riskler vardır.
Öncelikle, birinin devreye girebilmesi için fiziksel olarak mevcut olması gerekir ve birçok uygulama, konum ve/veya ortamların insanlar için erişilebilir olmaması nedeniyle buna izin vermez. Örnekler, uzaktan güç üretimi , rüzgar türbinleri ve gürültü, ısı ve kirleticilerin aşırı olduğu birçok endüstriyel uygulamadır.
Ayrıca, kişinin bir yangının erken aşamalarını anlama konusunda yetkin ve eğitimli olup olmadığını ve ayrıca bir el tipi yangın söndürücünün nasıl doğru şekilde çalıştırılacağını da göz önünde bulundurmalısınız.
Yangınlar başladığında genellikle çok küçük olacak ve hem görülmesi hem de erişilmesi zor alanlarda meydana gelecektir. Bir yangın anında algılansa bile, doğru yangın koruma cihazının uygulanması ve yangın söndürme ortamının seçimi, o anda orada bulunan kişiye bağlıdır.
Tüm bu riskler, bir otomatik yangın söndürme sistemi kurulduğunda azaltılır. Yangın risk alanları içinde ve çevresinde yer alacak yangın söndürme sistemi, yangının algılanmasından sorumludur. Yanlış alarm olmadan ulaşılması en zor alanlarda tekrarlanabilir algılama sunar. Söndürme maddesi tam olarak boşaltılacak ve doğrudan yangının kalbine iletilecektir. En önemlisi, bu, herhangi bir kişinin bulunması veya dahil olması gerekmeden gerçekleşir.
Otomatik Yangın Söndürme sistemi, gece gündüz yangından korunma sağlar, varlıklarınızı izlemek zorunda kalmazsınız. Bu sistemler için araç yangın koruması , atık ve geri dönüşüm tesisi yangın söndürme ve daha fazlası için kullanılmalarına izin veren bir dizi seçenek mevcuttur .
Sektörünüz ne olursa olsun yangınlardan korunmanızı sağlar. Söz konusu sistemler otomatik olarak etkinleştirilse de, manuel etkinleştirme seçenekleri de yaygındır ve gerektiğinde size ekstra bir güvenlik katmanı sağlar.
Otomatik Yangın Söndürme Sistemi Faydaları
Bu tür bir yangından korunma sisteminin kurulması işletmeniz için bir dizi fayda sağlar:
- Yangını bastırmak için hızlı hareket ederler , binalara ve ekipmanlara büyük zarar vermeden önce yangını kontrol altına alırlar . Bu, yalnızca hasarlı malları değiştirmek zorunda kalmaktan kaynaklanan mali kayıpları en aza indirmekle kalmaz, aynı zamanda yangından sonra kapatmanız gereken süreyi de kısaltacak ve yangın sonrasındaki mali endişelerinizi de azaltacaktır.
Herhangi bir yangını kontrol altına almak için hareket eden söndürme sistemleri, yangını kendiniz kontrol ederek sağlığınızı riske atmak yerine otomatik olarak sizin ve çalışanlarınızın güvende kalmasını ve yangından uzaklaşmasını sağlar.
- Akut yangın algılama ile etrafta olmadığınızda bile tesislerinizin korunduğunu bilmenin rahatlığını yaşayacaksınız. Yangın her an patlayabilir, otomatik bir sisteme sahip olmak, ofis saatleri dışında çıkması durumunda yangının kontrol altına alınması için zaman kalmayacağı anlamına gelir.
- Bu sistemler devreye girdiğinde otomatik olarak itfaiyeye haber verebilir, bu da en kısa sürede yardım alacağınız anlamına gelir.
- Tüm bunlar, sigortacıların işletmenizin büyük yangın hasarına maruz kalma olasılığının daha düşük olduğunu bilmesiyle birlikte, genellikle daha düşük sigorta primlerine yol açabilir.
-
Yangın Hidrantı Nereye Koyulur?
-
Ticari Mutfaklarda Yangın Söndürme Sistemleri
-
Yangın Hidrantı Kaç Bar Olmalı?
-
İtfaiye Raporu Nedir?
-
Yangın Söndürme Cihazları Kontrol Ve Bakım Talimatı
-
Yangın Durumunda Yapılması Gerekenlerin Doğru Sıralaması Nasıl Olmalıdır?
-
Doğru Yangın Söndürme Cihazı Nasıl Seçilir?
-
Novec 1230 Yangın Söndürme Sistemleri ile İşletmenizi Koruyun
-
Ofisler ve Fabrikalar İçin Yangın Alarm Sistemleri
-
Araç Söndürme Sistemlerinizin Aracınıza Sağladığı Faydalar
-
Otomatik Yangın Söndürme Sistemi Nedir?
-
Yangın Söndürme Cihazı Nasıl Çalışır?
-
Yangın Tüpü Dolumu Konusunda Dikkat Edilecek Hususlar
-
Sprinkler Sistemler Hakkında Yanlış Bilinen Bilgiler
-
Veri Merkezleri ile BT Odalarını Yangından Koruma Yöntemleri
-
Davlumbaz Söndürme Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?
-
Sağlık Tesisleri İçin Yangın Güvenliği Tedbirleri
-
Binanızda Yangın Güvenliğini İhmal Etmenin Riskleri Nelerdir?
-
AVM’lerde Yangından Etkili Şekilde Korunma Yolları
-
Otomatik Söndürme Sistemleri İle Sanayi Makinelerinin Korunması
-
Yangının Elektrik Tesisatı Üzerinden Yayılması Nasıl Önlenir?
-
FE25 Gazlı Söndürme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
-
Yangın Söndürme Cihazları Özellikleri ve Kullanılması
-
Yangında Kullanılan Söndürme Maddeleri
-
Yangın Eğitimi ve Tatbikatların Önemi
-
Yangın Güvenliği Kuralları Uygulanması ve Denetim
-
Gazlı Yangın Söndürme Teknikleri
-
Karbondioksit Gazı Hangi Yangınlarda Kullanılır?
-
Yangın Tüpü Bulunmayan Araç Muayeneden Geçer mi?
-
HFC 227 Yangın Söndürme Sistemleri
-
Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemleri Nedir?
-
Yangın Solunum Cihazı
-
Yangın Söndürme Kıyafeti
-
FM 200 Gazlı Söndürme Sistemleri Ne Kadar Güvenli?
-
FM 200 Gazlı Söndürme Sistemlerini Nerede Kullanabilirim?
-
Köpüklü Söndürme Sistemleri Kullanım Alanları
-
Mutfak Davlumbaz Sistemleri Nasıl Çalışır?
-
Yangın Anında Yapılması Gereken Şeyler
-
Yangın Tesisatı Nedir?
-
Sprinkler Sistemlerinde Test Ve Kabul İşlemleri
-
Yangın Tesisat Boruları Nasıl Olmalı?
-
Sprinkler Söndürme Sistemi Yönetmelik