Davlumbaz Söndürme Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?
Davlumbaz söndürme sistemleri montajı tamamen profesyonel şekilde ilerlemesi gereken bir süreçtir. Montaj yapılacak alanın keşfinden ölçü alınmasına, projelendirmesinden mühendislik tasarımına kadar tüm aşamalar uzman ekiplerin koordinesinde yapılmalıdır.
Montaj ilk basamak olmamakla birlikte kendinden önceki ve sonraki aşamalar için önemini hiçbir zaman kaybetmez. Montaj kısmında önceden alınan ölçüler ve hazırlanan projeye göre hareket edilir. Bu yüzden işinin ehli kişiler bu aşamada rol oynamalı, amatör bağlantıların ileride problem çıkaracağı unutulmamalıdır.
Yangın güvenliği alanında söndürme sistemlerinin montajı türü ne olursa olsun, firmaların en fazla dikkat ettikleri konudur. Montajdan sonra bu yüzden devreye alma gerçekleşmeden önce mutlak testler yapılır. Bu testlerde çalışmayan bağlantılar veya üniteler tespit edilirse, yeniden elden geçirmek gerekir. Bu yüzden davlumbaz söndürme sistemleri montajında tüm bağlantı elemanları dikkatle monte edilmelidir.
Yangın firması yetkilileri alanında uzman teknisyenler aracılığı ile önemli bir koruma sağlayan davlumbaz sistemlerinin montajında uzman bir işçilik sergilemek durumundadır.
Oteller, hastaneler, yurtlar, konaklama merkezleri, alışveriş merkezleri ve benzeri birçok işletme, resmi kurum ve özel kuruluşların mutfakları için önemli bir yangın güvenliği avantajı sağlayan davlumbaz söndürme sistemleri, mutfak alanı özelinde tüm binayı koruyan sistemler olması hasebiyle ihmal edilmemesi gereken unsurlardan biridir.
Yönetmelikler de bu minvalde mutfağı olan binalarda bu tür güvenlik sistemlerini zorunlu kılmıştır.
Davlumbaz Söndürme Sistemleri Bakımı
Davlumbaz söndürme sistemleri montajını takiben, satış sonrası destek kapsamında bakımlar da önemli yer tutar. Montaj yapan firmanın takibi ile periyodik bakım takvimi aksatılmaz. Bunu bina yöneticilerinin ve sorumlularının da takip etmesi gerekir. Böylece çift takip sistemi ile daima aktif bir davlumbaz söndürme sistemine sahip olunur.
Mutfaklardan sorumlu kişilerin bu sistemlerin bakımı ve kontrolü konusunda yetkilendirilmesi de prosedüre uygundur.
Büyük firmaların mutfaklarında iş güvenliği uzmanlarının da koordinesiyle düzenli kontroller yapılmaktadır. İçerisinde tehlikeli madde bulunduran tüm bölümler ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri İSG kapsamında yangın güvenliği ile ilgili de tedbirleri almakla yükümlüdür. Yangın riski taşıyan malzemelerin bu açıdan davlumbaz söndürme sistemleri ile korunması, ateşin anında kontrol altına alınması, tutuşan kurumların baca içerisinde deaktive edilmesi, davlumbaz söndürme sistemleri bakımı ile her zaman mümkün olmaktadır.
Diğer taraftan bakımı yapılmayan güvenlik unsurlarının zamanla problem yaşayacağı unutulmamalıdır. Bunlar arasında güvenlik kameraları, yangın söndürme sistemleri, yangın algılama ve ihbar sistemleri ve iş makineleri gibi sayısız unsur olabilir.
Davlumbaz söndürme sistemleri sadece mutfak kısmı ile ilgili olmayan, aynı zamanda binayı da tehdit edebilecek yangınların önüne geçebilen sistemler olarak algılanmalı ve bu şekilde periyodik bakım takvimi aksatılmamalıdır.
Davlumbaz Söndürme Sistemleri Arıza Giderme
Her makine ve otomatik sistemleri gibi davlumbaz söndürme sistemleri de arıza yaşayabilmektedir. Bu tür sistemlerin çalışma prensibini iyi tanımak olası arızaları tahmin etmek açısından yararlıdır. Elbette söndürme sistemleri hizmeti veren firmalar sizlere belirli düzeyde bir yangın eğitimi vererek sistemleri tanıtmaktadır.
Manuel kontrol yöntemlerini aktararak günlük ve aylık takipleri yapmanızı sağlarlar ancak işin teknik boyutu konusunda teknisyenler ve mühendislerin uzmanlık alanları olduğu için çok fazla müdahale etmemek gerekir.
Yangınlarda davlumbaz söndürme sisteminin ani müdahalesi ile söndürülen çok sayıda tutuşma meydana gelmektedir. Bunların çoğu da hiçbir personelin fark edemeyeceği şekilde binanın uzayan unsurları olan bacalarda oluştuğu için, otomatik müdahale çok sayıda fayda sağlamaktadır.
Davlumbaz söndürme sistemleri konusunda ihmalkar davranmamak, zorunlu olan yerlerde mutlaka montaj yaptırmak ve ilgili firmadan montaj sonrası bakım için talepte bulunmak önem arz eder.
-
Yangın Hidrantı Nereye Koyulur?
-
Ticari Mutfaklarda Yangın Söndürme Sistemleri
-
Yangın Hidrantı Kaç Bar Olmalı?
-
İtfaiye Raporu Nedir?
-
Yangın Söndürme Cihazları Kontrol Ve Bakım Talimatı
-
Yangın Durumunda Yapılması Gerekenlerin Doğru Sıralaması Nasıl Olmalıdır?
-
Doğru Yangın Söndürme Cihazı Nasıl Seçilir?
-
Novec 1230 Yangın Söndürme Sistemleri ile İşletmenizi Koruyun
-
Ofisler ve Fabrikalar İçin Yangın Alarm Sistemleri
-
Araç Söndürme Sistemlerinizin Aracınıza Sağladığı Faydalar
-
Otomatik Yangın Söndürme Sistemi Nedir?
-
Yangın Söndürme Cihazı Nasıl Çalışır?
-
Yangın Tüpü Dolumu Konusunda Dikkat Edilecek Hususlar
-
Sprinkler Sistemler Hakkında Yanlış Bilinen Bilgiler
-
Veri Merkezleri ile BT Odalarını Yangından Koruma Yöntemleri
-
Davlumbaz Söndürme Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?
-
Sağlık Tesisleri İçin Yangın Güvenliği Tedbirleri
-
Binanızda Yangın Güvenliğini İhmal Etmenin Riskleri Nelerdir?
-
AVM’lerde Yangından Etkili Şekilde Korunma Yolları
-
Otomatik Söndürme Sistemleri İle Sanayi Makinelerinin Korunması
-
Yangının Elektrik Tesisatı Üzerinden Yayılması Nasıl Önlenir?
-
FE25 Gazlı Söndürme Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
-
Yangın Söndürme Cihazları Özellikleri ve Kullanılması
-
Yangında Kullanılan Söndürme Maddeleri
-
Yangın Eğitimi ve Tatbikatların Önemi
-
Yangın Güvenliği Kuralları Uygulanması ve Denetim
-
Gazlı Yangın Söndürme Teknikleri
-
Karbondioksit Gazı Hangi Yangınlarda Kullanılır?
-
Yangın Tüpü Bulunmayan Araç Muayeneden Geçer mi?
-
HFC 227 Yangın Söndürme Sistemleri
-
Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemleri Nedir?
-
Yangın Solunum Cihazı
-
Yangın Söndürme Kıyafeti
-
FM 200 Gazlı Söndürme Sistemleri Ne Kadar Güvenli?
-
FM 200 Gazlı Söndürme Sistemlerini Nerede Kullanabilirim?
-
Köpüklü Söndürme Sistemleri Kullanım Alanları
-
Mutfak Davlumbaz Sistemleri Nasıl Çalışır?
-
Yangın Anında Yapılması Gereken Şeyler
-
Yangın Tesisatı Nedir?
-
Sprinkler Sistemlerinde Test Ve Kabul İşlemleri
-
Yangın Tesisat Boruları Nasıl Olmalı?
-
Sprinkler Söndürme Sistemi Yönetmelik